Tien woningen in Woudbloem worden versterkt

De tien bestaande woningen van woningcorporatie Lefier aan de straat Scharmer AE in Woudbloem worden aardbevingsbestendig gemaakt. Dat heeft Nationaal Coördinator Groningen (NCG) besloten op grond van de inspectie en engineeringsrapporten. De gemeente Slochteren en woningcorporatie Lefier informeerden bewoners hierover tijdens een onlangs georganiseerde bewonersavond.
Verstevigen
Op de bewonersavond heeft bestuurder Lex de Boer van Lefier aangekondigd dat alle tien woningen bouwkundig verstevigd worden. “We zijn blij dat we onze bewoners nu duidelijkheid kunnen geven wat er met hun woning gaat gebeuren”, geeft Lex de Boer aan. De versterkingswerkzaamheden worden onder regie van NCG uitgevoerd. De betrokken partijen werken de komende tijd het gezamenlijke versterkingsplan gedetailleerd uit.