300 kinderen planten 7000 bomen en struiken in het Gorechtpark

Tijdens de boomfeestdag op woensdag 22 maart hebben ongeveer 300 kinderen bomen en struiken geplant in het Gorechtpark in Hoogezand. Kinderen van 13 basisscholen uit diverse dorpen uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde hebben meegeholpen.
Er is een begin gemaakt om de strook in het park onder de leidingen weer netjes te maken. Vandaag zijn in het gebied van totaal zo’n 6 hectare ongeveer 7000 van de in totaal 24.000 stuks planten, struiken en bomen gepoot.


Commissaris van de Koning
Hoogezand-Sappemeer was dit jaar, tijdens de 60ste editie van de Boomfeestdag, accentgemeente voor de provincie Groningen. Commissaris van de Koning René Paas was daarom aanwezig bij de opening van deze feestelijke dag. Tijdens deze opening onthulde hij een bordje bij de drie nieuwe verbindingsbomen in het park: 3 platanus hispida. Dit zijn lange bomen van 9 meter die in de tijd met elkaar vergroeien en daarmee een natuurlijke verbinding vormen. Het thema van de bijeenkomst in het Gorechtpark was: Bomen verbinden Midden-Groningen.

Zes Kinderen uit verschillende dorpen uit de gemeente Midden-Groningen (i.o.) hielpen de wethouders Marco Metscher, Jaap Borg en Jan Jakob Boersma met het dichtgooien van de plantgaten van de verbindingsbomen. Na de openingshandeling hebben de kinderen ondanks de natte omstandigheden laagblijvende bomen en struiken geplant, een bomen ontdek-pad gelopen en/of voor het eerst van hun leven meegedaan aan de recycle-gym.

Foto’s en tekst gemeente Hoogezand Sappemeer