Koninklijke onderscheiding voor Fokko van der Struik

Hoogezand – Burgemeester Peter de Jonge van de gemeente Hoogezand Sappemeer heeft woensdagochtend een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Fokko van der Struik. Fokko ontving de onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ in de kerk van de baptistengemeente aan de Beukemastraat te Hoogezand. Vanuit de ‘basis’ van de Baptistengemeente Hoogezand waar hij al 35 jaar diverse bestuurs- en uitvoerende functies bekleedt is de heer Van der Struik actief op allerlei andere maatschappelijke terreinen. Vele activiteiten zouden niet of minder goed verlopen zonder zijn talent voor organisatie en coördinatie. Daarnaast is hij al ruim 25 jaar brandweervrijwilliger, waarvan de laatste 12 jaar in de functie van bevelvoerder. Als veiligheidscoördinator bij grote evenementen geniet de heer Van der Struik landelijke bekendheid en waardering.