Brandweer in gesprek met inwoners tijdens demonstratie

Haren – Aanstaande dinsdag om 19.00 uur houd de brandweer van Hoogezand een oefening in een woning aan de Multatulistraat 9 in Hoogezand. De brandweer nodigt de omwonenden uit om de oefening bij te wonen en wil hiermee de inwoners bewust maken van de gevaren van brand en laten zien hoe je de kans kunt vergroten om je huis bij brand veilig te verlaten.


De blusploeg van Hoogezand handelt op deze avond net als bij een echte brand. Toeschouwers worden meegenomen vanaf de melding tot aan het ventileren van de woning na afloop. Een brandweerman legt tijdens de oefening aan het publiek uit wat iemand zelf kan doen in zo’n situatie en wat de brandweer tijdens de oefening doet.

Vandaag (woensdagavond) werd een zelfde oefening gehouden aan de Windeweg in Haren (foto’s)