Gemeente claimt ruim 2,8 miljoen bij NAM

De gemeente Hoogezand-Sappemeer wil 2,8 miljoen van de NAM voor directe en indirecte meerkosten voor het aardbevingsbestendig maken van Kindcentrum Vosholen. Dat blijkt uit een raadsvoordracht die op 11 september ter bespreking voorligt bij de gemeenteraad.


Het bedrag volgt onder meer uit de berekeningen die afgelopen jaar zijn uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Inmiddels is duidelijk dat het mogelijk is de school aardbevingsbestendig te maken. Om ook te kunnen bouwen zijn nog extra berekeningen nodig, maar wethouder Erik Drenth is blij dat na veel tegenslag het lek boven is.

Drenth: “We werken al lang en erg hard aan de herstart van de bouw. Dat is veel complexer gebleken dan we dachten. Het voorstel dat nu bij de raad ligt is een mijlpaal. Na de berekeningen om de definitieve bouwtekeningen te kunnen maken, kunnen we, als het weer meezit, begin 2018 aan de slag. Dat is goed nieuws voor ouders en de wijk”.

Buiten de 2,8 miljoen die de gemeente bij de NAM claimt, vraagt het college aan de raad om 1,6 miljoen extra ter beschikking te stellen. Dat bedrag is nodig voor stijgende kosten door onder meer inflatie, reparatie van het ketelhuis, extra parkeerplaatsen en de reparatie van constructiefouten die niet onder de aardbevingsbestendige constructie vallen.