Gedeelte Gorecht Oost afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden

De herinrichting van de voormalige locatie van de bibliotheek Hoogezand is volop bezig. Het gebied wordt ingericht als parkeerterrein en biedt ruimte aan 75 parkeerplaatsen en 2 parkeerplaatsen voor mindervaliden. Ook wordt het plein voor de entree van het winkelcentrum aan de westzijde opnieuw ingericht. De plannen voor de herinrichting zijn ontwikkeld door de gemeente en het winkelcentrum De Hooge Meeren. Een deel van de grond is namelijk eigendom van het winkelcentrum.


De firma Koen Meijer uit Veendam is nu druk bezig met aanpassingen aan de weg, zodat er een Shared Space plein komt (net zoals bij de ING-bank). In verband met het aanbrengen van asfalt is de weg op vrijdag 15 september en maandag 18 september overdag afgesloten voor alle verkeer. Op dinsdag 19 september is de uitgangsweg over het Kieldiep afgesloten. Voor de voetgangers worden voorzieningen getroffen om de ingang aan de westzijde van het winkelcentrum wel te kunnen bereiken. De weg is dan wel toegankelijk voor verkeer. Volgens planning wordt het werk medio oktober van dit jaar opgeleverd.