Man uit Harkstede aangehouden na beroving

De politie heeft vrijdag 29 september een 50-jarige man uit Harkstede kunnen aanhouden voor diefstal met geweld. Rond half één ’s middags kwam bij de politie een melding binnen dat in de Landstraat in Delfzijl een 57-jarige vrouw uit die plaats was beroofd bij een pinautomaat. Een onbekende man was er lopend met haar handtas vandoor gegaan. Twee omstanders hoorden de vrouw gillen en zijn achter de verdachte aangerend. Het is ze gelukt de handtas van de man terug te pakken, maar de man zelf wist te ontkomen. Een derde getuige meldde zich vervolgens en had gezien dat de man een winkel was binnen gegaan en daar zijn jas had uitgetrokken. In de Willemstraat troffen agenten een man aan die voldeed aan het signalement zoals dat door de verschillende getuigen was doorgegeven. Hij is in aangehouden en ingesloten voor verhoor.