Geslaagde reunie Charlotte Buhlerschool

Na maanden van voorbereidingen werd op zaterdag 14 oktober een reunie georganiseerd voor de oud-leerlingen en leraren van de voormalige Charlotte Buhlerschool.


De school was vroeger gevestigd in het pand waar nu onder andere Corazon / buurtvereniging Gorecht residentie houdt. Een betere plaats om de reunie te organiseren was er dus ook niet.

Om 1900 uur meldden de eerste leerlingen zich bij de voordeur en als snel was er sprake van een hartelijk weerzien. De meeste leerlingen hadden elkaar meer dan 35 jaar niet gezien en dan is er heel wat bij te praten.

Een onderdeel van de avond was een rondleiding door het huidige gebouw, maar hoewel de school is gemoderniseerd naar de normen van deze tijd, kwamen er toch veel herinneringen boven. Een paar kreten die we hoorden… “Oh, dat is de hoek waar ik altijd stenen kon tellen”, “Hier zat vroeger toch een wasbakken om de sponsen te spoelen?”, “ dat bord, dat maakte altijd zo’n verschrikkelijk geluid!”

Om 20.30 opende Albert Jan Rouwkema de avond met een kort en luchtige toespraak, waarna er tot de late uurtjes ervaringen van toen en nu werden uitgewisseld.

Om 0.00 uur verlieten de laatste oud-leerlingen het pand en waren er afspraken gemaakt voor een volgende bijeenkomst. Dat dit geen 35 jaar moet gaat duren was voor iedereen duidelijk.