Bas (4) is brandweerman voor een dag

Hoogezand – De vierjarige Bas uit Pekela heeft zaterdag de dag van zijn leven gehad bij de brandweer in Hoogezand. Bas werd zaterdagochtend verrast toen er plotseling een brandweerauto bij hem de straat in kwam rijden om hem en zijn moeder op te halen in het kader van een wensvervulling door Make-A-Wish Nederland en de VR Groningen. De brandweerauto bracht hem naar de brandweerkazerne in Hoogezand waar hij door de vrijwilligers een rondleiding kreeg en vervolgens met de boot ging varen. Na het eten van een patatje kreeg hij een pieper die niet veel later ook ging vanwege een ‘brand’ bij de kerstmarkt in Sappemeer. Daar aangekomen bluste hij zijn eerste brand van de dag. Na een kort rondje op de kerstmarkt werd hij opnieuw verrast door de kerstman die verschillende cadeautjes voor hem had. Na het uitpakken van de vele cadeautjes vertrok Bas samen met een aantal brandweervrijwilligers naar de kazerne waar hij opnieuw een brand mocht blussen.