Humanitas Midden-Groningen gaat verhuizen

Het kantoor van de afdeling Humanitas Midden-Groningen gaat verhuizen van de Kerkstraat in Hoogezand naar de Troelstralaan. Al enige tijd zocht het bestuur van de afdeling naar een andere locatie. Het gebouw aan de Kerkstraat wordt steeds havelozer en ook de trap naar het kantoor was voor veel mensen een groot probleem.


Humanitas gaat zich vestigen in het westelijke gedeelte van de school De Lichtbron aan de Troelstralaan. Tot voor enige jaren was het kantoor van het schoolbestuur hierin gevestigd. Deze kantoorruimte is met een kleine verbouwing geschikt te maken voor het gebruik door Humanitas. Eén lokaal moet met wanden in drieën gedeeld worden; er moet een balie aangebracht en een keukenblok geplaatst worden. De verwachting is dat de verbouwing eind januari gereed is. Daarna volgt de installatie van infrastructuur voor internet en telefonie. De verwachting is dat halverwege februari de verhuizing kan plaatsvinden en Humanitas het kantoor in gebruik kan nemen.

De vele vrijwilligers van Humanitas verheugen zich nu reeds op de verhuizing naar een beter pand, gelukkig zonder trap, zodat alle mensen, die hulp nodig hebben zonder problemen binnen kunnen komen en hun cliënten in een nettere omgeving ontvangen kunnen worden. Het kantoor ligt wat minder centraal in de gemeente dan het huidige aan de Kerkstraat, maar ligt toch nog relatief dicht bij het winkelcentrum en is met openbaar vervoer te bereiken.

Het bestuur van de afdeling heeft besloten de verhuizing aan te grijpen om het vrijwilligerswerk van Humanitas te promoten. Er is een officiële opening op donderdag 1 maart en aansluitend daarop is er op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart een open huis. Het open huis is er voor iedere belangstellende; de mensen in de wijk, de vrijwilligers, medewerkers van andere verwante organisaties, cliënten, maar ook mensen die eventueel overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Naast een bezichtiging van het nieuwe kantoor zal er veel informatie zijn over wat Humanitas doet en hoe men vrijwilliger bij Humanitas kan worden. Daarnaast zijn vele vrijwilligers aanwezig, die over hun vrijwilligerswerk vertellen. Maar ook kan men vrijblijvend laten onderzoeken of men voor inkomensondersteuning in aanmerking komt. Wanneer u uw gegevens meeneemt kan een vrijwilliger u ter plekke antwoord geven en u helpen een aanvraag in te dienen.