Nieuwe tankautospuit en open huis bij brandweer Siddeburen

Zaterdag 31 maart krijgt de brandweer in Siddeburen een nieuwe tankautospuit. Om 13.00 uur draagt burgemeester Munniksma van gemeente Midden-Groningen de brandweerauto officieel over. Daarna organiseert de brandweer een open huis. De nieuwe wagen vervangt de tijdelijke wagen die brandweer Siddeburen in 2015 kreeg. Hun auto raakte toen betrokken bij een ongeluk en kwam op een gladde weg in de sloot terecht.


Het nieuwe voertuig
Het nieuwe voertuig beschikt over een grotere watertank en een hogedrukslang van 25mm. waarmee de spuitcapaciteit verdubbelt ten opzichte van de oude wagen. Op verzoek van de pompbediener is de pompbediening van de wagen analoog. Daarnaast heeft de auto een aparte manschappencabine waardoor de chauffeur een beter gevoel heeft over de wagen. Verder heeft de auto volledige LED-verlichting die meer licht geeft en minder energie gebruikt.

De nieuwe tankautospuit maakt onderdeel uit van 21 nieuwe tankautospuiten die Brandweer Groningen de komende drie jaar in de provincie in gebruik neemt. De brandweer in Finsterwolde, Bad Nieuweschans en Winschoten hebben al een nieuwe tankautospuit.

Open Huis
Zaterdag 31 maart zijn inwoners tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom aan de Oudeweg 140 A in Siddeburen. Daar kunnen ze de nieuwe tankautospuit bewonderen, een kijkje nemen in de brandweerkazerne, het brandweerwerk van dichtbij beleven en meer te weten komen over brandveiligheid.