Open huis bij brandweer Siddeburen

Siddeburen – Een paar honderd mensen hebben zaterdagmiddag de open huis van brandweer Siddeburen bezocht. De open huis was georganiseerd in het kader van de officiële overhandiging van de nieuwe tankautospuit. De nieuwe tankautospuit maakt onderdeel uit van 21 nieuwe tankautospuiten die Brandweer Groningen de komende drie jaar in de provincie in gebruik neemt.


Het nieuwe voertuig
Het nieuwe voertuig beschikt over een grotere watertank en een hogedrukslang van 25mm. waarmee de spuitcapaciteit verdubbelt ten opzichte van de oude wagen. Op verzoek van de pompbediener is de pompbediening van de wagen analoog. Daarnaast heeft de auto een aparte manschappencabine waardoor de chauffeur een beter gevoel heeft over de wagen. Verder heeft de auto volledige LED-verlichting die meer licht geeft en minder energie gebruikt.