Dodenherdenking op het kerkhof in Kropswolde

Kropswolde – Op het kerkhof in Kropswolde zijn vrijdagavond om 20.00 uur alle Nederlandse burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.


In een toespraak van wethouder Jaap Borg van de gemeente Midden Groningen werd ook stil gestaan bij de vijf Canadese doden die na een bombardement op Duitsland boven Kropswolde werden aangevallen door een Duits jachtvliegtuig en vervolgens neerstortte in een weiland. In het toestel waren zeven militairen aanwezig, twee van de bemanningsleden wisten zich met een parachute in veiligheid te brengen en de andere vijf kwamen bij de crash om het leven. Bij deze graven op het Kerkhof in Kropswolde zijn vrijdagavond twee kransen en bloemen gelegd.