Holthausen Groep investeert in nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles

Holthausen Groep gaat investeren in de ontwikkeling van een nieuwe lichtgewicht waterstofgasfles. De fles die slechts 15 kg weegt, is goed voor 0,55 kg waterstof en zal worden toegepast bij voertuigen zoals heftrucks, veegwagens, grasmaaiers en fluisterbootjes. De investering leidt tot een nieuwe markt voor het bedrijf en zal uiteindelijk zorgen voor meer omzet en 3 fte extra aan werkgelegenheid (MBO). De provincie Groningen draagt € 50.000 bij aan deze investering.


Innovatief én duurzaam
Holthausen Groep zet fors in op waterstof en andere duurzame brandstoffen. In 2016 is speciaal daarvoor Holthausen Clean Technology opgericht. Clean Technology houdt zich bezig met de ombouw van mobiliteit naar waterstof. Van de lichtgewicht waterstof gasfles worden er eerst 100 stuks geproduceerd en ingezet in diverse pilotprojecten. Bijvoorbeeld in een pilot waar grasmaaiers van een nieuwe waterstof gasfles worden voorzien. Directeur/eigenaar Stefan Holthausen is positief gestemd: “Als de pilots goed verlopen, zullen we op termijn meer werktuigen en voertuigen kunnen ombouwen. Uiteindelijk zal dit leiden tot meer omzet en meer arbeidsplaatsen in onze provincie.”