Zwembad De Kalkwijck 8 weken gesloten wegens groot onderhoud

Zwembad De Kalkwijck in Hoogezand gaat in de zomermaanden 8 weken dicht (van 9 juli tot en met 2 september 2018). Dit is noodzakelijk om groot onderhoud aan het zwembad te kunnen plegen. Deze periode is gekozen omdat de vaste bezoekers van het zwembad er dan het minste last van hebben.

Rekening houden met gebruikers zwembad
De gemeente Midden-Groningen heeft ervoor gekozen om het groot onderhoud van het zwembad in de zomervakantie te houden, omdat er dan geen zwemlessen zijn en de verenigingen ook niet zwemmen. Wethouder Erik Drenth: “Op deze manier hebben de vaste bezoekers van het zwembad er het minste last van. De mensen met een jaarabonnement en meerbadenkaarten worden tegemoetgekomen: hun abonnement wordt met 8 weken verlengd zodat ze nog steeds een jaar lang kunnen zwemmen op hun abonnement.”

Werkzaamheden
Het is de eerste keer in de 20 jaar dat het gebouw van De Kalkwijck er staat, dat er op deze schaal onderhoud wordt gepleegd. Tijdens de 8 weken worden de kunststofpanelen van de bodem van het zwembad vervangen en al het tegelwerk van de vloer van het zwembad en de kleedkamers. Normaal gesproken sluit het zwembad elk jaar in de zomervakantie 2 weken om regulier onderhoud te kunnen plegen.

Alternatieven
Mensen die in deze periode graag willen zwemmen, kunnen in de gemeente Midden-Groningen terecht bij openluchtzwembad De Kolck in Meeden en openluchtzwembad De Tobbe in Slochteren.