Essity Hoogezand en Unicharm Japan vieren 25 jaar partnerschap

Essity Hoogezand en het Japanse Unicharm, vormgegeven in de Joint Venture UcM, vieren vandaag hun 25-jarige samenwerking. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het terrein van de fabriek werd de productie even stilgelegd om de 25 medewerkers ‘van het eerste uur’ in het zonnetje te zetten en het jubileum te vieren. Bij de viering waren, naast de ruim 300 medewerkers van de fabriek, wethouder Jan Jakob Boersma en afgevaardigden van Unicharm Japan en Essity aanwezig.


Matthieu Torres, plant manager Essity Hoogezand: “Onze samenwerking met Unicharm Japan genereert nu al 25 jaar lang zeer innovatieve producten op het hoogste niveau. Het is een synergie tussen twee culturen, die resulteert in het beste op hygiënegebied.”

De Essity vestiging in Hoogezand is in 1993 een samenwerkingsverband aangegaan met het Japanse Unicharm, voor de productie van Libero up&go luiers en later incontinentiematerialen. Door samen te werken met de Aziatische marktleider konden de krachten gebundeld worden en daarmee de marktpositie versterkt. In de fabriek in Hoogezand worden voornamelijk babyluiers en incontinentiemateriaal geproduceerd.