Opening 3-minute-store van brandweer in Hoogezand uitgesteld

Brand ontstaat vaak tijdens heel gewone situaties. Hoe makkelijk brand in huis ontstaat, zie je in de tijdelijke winkel van Brandweer Groningen. Je kunt ervaren hoe het is om te vluchten en natuurlijk al je vragen over brand stellen. De winkel is open van vrijdag 30 november tot en met zaterdag 22 december. De winkel zou eerder opengaan maar de opening is uitgesteld omdat werkzaamheden aan het pand uitliepen.


Vluchten in 3 minuten
De winkel heet 3-minute-store omdat je bij een woningbrand ongeveer drie minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen. Hoe zou jij dat doen? In de winkel kun je met onze virtual-realitybril ervaren hoe het is om te vluchten. Mét en zonder de waarschuwing van een rookmelder. Sta jij veilig buiten na 3 minuten?

Brandgevaren
In de 3-minute-store is een slaapkamer, een keuken, een woonkamer en een meterkast nagebouwd. Hoeveel brandgevaren kun jij daar ontdekken? Een brand kan niet alleen ontstaan door bijvoorbeeld het opladen van apparaten of een pannetje op het vuur. Kom langs om de ruimtes te bekijken en te ontdekken wat jij nog niet wist.

Openingstijden
Op vrijdag 30 november opent de 3-minute-store om 13.00 uur. Vanaf dan is de winkel elke woensdagmiddag, vrijdagmiddag en –avond en elke zaterdag open. Zaterdag 22 december om 17.00 uur sluit de store.