Midden-Groningen doet mee aan zonnepark SunBrouck

Op woensdag 12 december tekenden wethouders Jaap Borg en Peter Verschuren voor deelname aan coöperatie SunBrouck. Deze coöperatie realiseert een zonnepanelenpark op de oude crossbaan in Zuidbroek. Hier is ruimte voor 1.800 zonnepanelen, waarvan er op dit moment 800 (fase 1) gerealiseerd zijn. De gemeente beschikt in de eerste fase over 160 panelen. In de tweede fase komen hier nog eens 80 bij.


Midden-Groningen vindt investeren in een duurzame toekomst belangrijk en heeft besloten mee te doen met coöperatie SunBrouck. Wethouder Jaap Borg is verantwoordelijk voor de realisatie van zonneparken in de gemeente: “Als gemeente steunen wij een dergelijk initiatief dat door onze inwoners wordt vormgegeven van harte. Aan dit project wordt al een aantal jaren gewerkt en het is prachtig om te zien dat nu de eerste fase is gerealiseerd.”

Voor wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Peter Verschuren is dit een voorbeeld van hoe de gemeente er samen met haar inwoners voor zorgt klaar te zijn voor de toekomst. “Met onze deelname aan de coöperatie helpen we richting een snelle start van fase twee én we kunnen door onze deelname ook als gemeente een stap zetten in onze eigen klimaatdoelstellingen.”

Voorzitter Harry Wieringa van SunBrouck: “Wij zijn erg blij met de deelname van de gemeente Midden-Groningen. De eerste 800 panelen zijn nu vrijwel allemaal gefinancierd door deelnemers. In de tweede fase worden nog eens 400 extra panelen geplaatst. Ik hoop dat deelname van de gemeente een voorbeeld voor anderen zal zijn. Zodat we met elkaar snel de volgende fase kunnen bouwen.”