Gemeente Midden-Groningen start met WhatsApp

De gemeente Midden-Groningen is vanaf nu ook via WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag hebben of een melding willen doorgeven kunnen contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 10278187. Naast brief, telefoon, e-mail en publieksbalie was het ook al mogelijk om contact op te nemen via de live chat op de gemeentelijke website, Facebook en Twitter.


Meerdere contactmogelijkheden
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “We willen het onze inwoners en ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. Door meerdere contactmogelijkheden aan te bieden, verlagen we de drempel. Wij willen beschikbaar zijn via de middelen waar onze inwoners veel gebruik van maken.” Het voordeel van WhatsApp voor gebruikers is dat ze een bericht kunnen sturen wanneer het hen uitkomt. Met een foto of video kunnen ze hun vraag of melding bovendien verduidelijken. De gemeente reageert binnen twee uur op alle vragen en meldingen, met uitzondering van de avonden en de weekenden.

Hoe werkt het?
Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Midden-Groningen is 06 10278187. Dit telefoonnummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen. De gemeente probeert zo snel mogelijk en uiterlijk binnen twee uur te reageren. Het is niet mogelijk om via het speciale WhatsApp-telefoonnummer naar de gemeente te bellen of een sms te sturen. WhatsApp-berichten worden behandeld tijdens kantooruren, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot en met 17.00 uur. De gemeente stuurt geen privacygevoelige informatie via WhatsApp.