20-jarige man twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

Hoogezand – Een twintig jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag twee keer door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kwam de man op het spoor toen ze op een kruising geen voorrang kregen van de automobilist, bij de staandehouding roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Na een blaastest op het politiebureau bleek hij 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, daarnaast gaf hij een valse naam op en bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.


Kort nadat de man was vrijgelaten met een rijverbod, zagen ze hem opnieuw rijden. De twintig jarige werd wederom aangehouden en kreeg opnieuw een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en ook voor het tegen de verplichte rijrichting in rijden op een rotonde. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog steeds 0,9 promille alcohol in zijn bloed had waar maximaal 0,2 promille is toegestaan.