Bouw zonnepark Midden-Groningen begonnen

Sappemeer – De bouw van zonnepark Midden-Groningen in het gebied tussen de Achterdiep Noordzijde en de Lodijck in Sappemeer zijn maandag begonnen. De eerste stap is het bouwen van het hek en de werkgebouwen. Dat neemt ongeveer een week in beslag. Vanaf februari worden de stellages geplaatst. Op deze stellages worden uiteindelijk de panelen geplaatst. Om ze stevig vast te zetten worden de palen van de stellages in de grond veran­kerd. Volgens de planning is het plaatsen van de palen eind juli 2019 gereed. De netaansluiting voor het zonnepark is gepland op eind 2019


Zonnepark Midden-Groningen wordt een van de grootste zonneparken van Nederland. De zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 103 megawattpiek (MWp) kunnen jaarlijks ruim 32.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. Powerfield is ooit begonnen met de eerste plannen om op deze locatie een zonnepark te ontwikkelen. Sinds vorig jaar heeft Chint Solar NL het stokje overgenomen en investeert ze nu in de ontwikkeling en bouw van het zonnepark.