Vier automobilisten betrapt bij alcoholcontrole

Hoogezand – De politie heeft een alcoholcontrole op het stuk tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg zaterdagavond vroegtijdig moeten afbreken nadat er in korte tijd vier automobilisten betrapt waren op het gebruik van alcohol achter het stuur. De controle werd gerund door politievrijwilligers ondersteund door  beroepsagenten.


Omdat de controle voornamelijk werd gerund door politievrijwilligers en bij de procedure en transport richting het politiebureau ook een ‘beroeps’ agent moet zijn is besloten om de controle rond 21.30 uur vroegtijdig te stoppen en later op de avond ‘mobiel’ op pad te gaan in de gemeente Midden-Groningen, Veendam en Pekela.

Veilig Verkeer Nederland overhandigde aan iedere automobilist die niet had gedronken de welbekende bob sleutelhanger.

Het stuk tussen de Kerkstraat en de Erasmusweg die voor de controle werd gebruikt was vanwege de veiligheid en doorstroming op de controleplaats omgebouwd tot een éénrichtingsweg.