Teakea start crowdfundingsactie voor rechtzaak tegen Welkoop

Hoogezand – Exact twee jaar na de verwoestende brand die het pand van de Welkoop en Teakea volledig in de as legde is Teakea een crowdfunding actie begonnen om geld in te zamelen voor een rechtzaak tegen de Welkoop/Agrifirm.


Volgens het bedrijf dat de actie is begonnen organiseerde de Welkoop die zaterdag een BBQ demonstratie, aan het einde van de dag zijn de restanten van de middag inclusief de gebruikte barbecuebriketten in een vuilniszak gegooid. Twinig minuten nadat de laatste medewerker het pand had verlaten was er voor de brandweer geen redden meer aan en brandde het pand in korte tijd volledig af.

Een deel van de schade van Teakea is gedekt door de bedrijfsverzekering, een veel groter deel bleek niet gedekt te zijn. Met de rechtzaak wil het bedrijf de overige schade wat niet is gedekt door de eigen verzekering verhalen op de Welkoop.