Avebe schenkt Opel Blitz brandweerwagen aan HBVV

Foxhol – De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV) heeft dinsdagavond een Opel Blitz gekregen van Avebe. De Opel Blitz brandweerwagen is in 1965 in gebruik genomen op de Avebe-locatie in Foxhol en heeft dienst gedaan tot 1989. Daarna werd het voertuig als tweede uitrukdienst gebruikt naast de nieuwe brandweerwagen.


Tot 2013 had Avebe Foxhol een eigen bedrijfsbrandweer. Door veranderde wetgeving op het gebied van veiligheid is in 2013 gestart met het opzetten van een Bedrijfsnoodorganisatie (BNO). Een eigen bedrijfsbrandweer was niet langer noodzakelijk en de brandweerwagen werd vervangen door een BNO-wagen.

De overdracht vond plaats dinsdagavond plaats voor de BNO kazerne op het terrein van Avebe in Foxhol. Marc Bakker van de HBVV ontving hier na een toespraak van locatiedirecteur Joren Bullen de sleutels uit handen van Jan Rieks hoofd van de BNO.

Op 7 september viert de Stichting Historische Brandweer Vrienden en voertuigen het 10-jarig jubileum met diverse activiteiten. Dan is ook de Opel Blitz brandweerwagen te bewonderen.