Belangrijke veiligheidswaarschuwing gesneden voorverpakte vleeswaren Jumbo en Aldi

Jumbo en Aldi hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor diverse gesneden voorverpakte vleeswaren. De twee bedrijven zijn door een van zijn leveranciers van vleeswaren geïnformeerd dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Beide winkels hebben hierna direct een deel van de vleeswaren uit de schappen. Jumbo vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van haar winkels. Vleeswaren die nog in de schappen liggen zijn veilig om te consumeren.


Het consumeren van de genoemde producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.

De lijst van alle producten kun je hier vinden.