Verdachte moord op twee inwoners Slochteren neergeschoten door politie

Groningen – Een lid van het arrestatieteam van de politie heeft zondag 27 oktober om iets voor 10.00 uur aan het Hoendiep de 33-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt op zaterdag 26 oktober twee mensen om het leven te hebben gebracht in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De 33-jarige man werd op straat herkend. Omdat hij een mes in zijn hand had en een dreigende houding had aangenomen, heeft de politieagent bij de aanhouding geschoten. De man raakte hierbij gewond aan zijn benen en hij is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.


Bioscoop
Op camerabeelden is te zien dat de man zaterdagochtend rond 07.30 uur de bioscoop aan het gedempte zuiderdiep binnenkomt en kort daarop de bioscoop weer verlaat. In de bioscoop werden later die ochtend rond 09.20 uur de lichamen gevonden van een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Slochteren. Zij zijn een echtpaar en waren daar als schoonmakers aan het werk. Er is momenteel geen enkele aanwijzing dat de verdachte en slachtoffers elkaar kenden. Het rechercheteam verwacht vandaag het onderzoek in de bioscoop af te ronden. Het onderzoek naar onder andere de beweegredenen van de verdachte gaat uiteraard verder.