Reactie winkelcentrum de Hooge Meeren op sinterklaas intocht

Winkelcentrum de Hooge Meeren heeft op Facebook een reactie geplaatst naar aanleiding van de discussie die is ontstaan nadat de organisatie van de intocht van sinterklaas heeft besloten om de winkelcentrum niet aan te doen aan de intocht in Hoogezand Sappemeer.


Reactie:
Mede naar aanleiding van de uitspraken van burgemeester Hoogendoorn en de landelijke intocht op 16 november waarbij geen volledig zwarte pieten meer zijn te zien en ook in het Sinterklaas journaal zijn geen volledig zwarte pieten meer te zien, hebben we, als bestuur van het winkelcentrum de Hooge Meeren gemeend om de suggestie van burgemeester Hoogendoorn over te nemen om langzaam de zwarte piet te laten vervangen door roetveeg pieten. Ook voor de herkenbaarheid voor de kinderen volgen we hiermee de landelijke intocht. We hebben de Sinterklaas commissie verzocht als de intocht winkelcentrum de Hooge Meeren aandoet roetveeg pieten aan de stoet toe te voegen. Voor de sinterklaascommissie was dat niet mogelijk.

Sinterklaas in het winkelcentrum.
Sinterklaas wordt met zijn gevolg op koopzondag 1 december welkom geheten in het winkelcentrum door de winkeliersvereniging van de Hooge Meeren. Tijdens deze koopzondag komt Sinterklaas naar het middenplein waar hij op een podium elk kind persoonlijk zal begroeten en een cadeautje geven. Diverse zwarte en roetveeg pieten gaan met de kinderen liedjes zingen, is er sinterklaasmuziek en er is een knutselterras waar kinderen kleurplaten kunnen kleuren voor sinterklaas.