Brandweer blust 47 branden tijdens jaarwisseling

Hoogezand – De brandweer heeft tussen dinsdagmiddag 16.00 uur en woensdagochtend 06.00 uur ongeveer 47 branden geblust in Hoogezand, Sappemeer en Foxhol. Het ging hierbij voornamelijk om afval dat op straat of op groenstroken werd verbrand. Twee schuurtjes op de Goeman Borgesiusstraat en de Schermerhorning gingen in vlammen op. Omgevallen vuurwerk zorgde daarnaast voor een brand in een garage aan de Ponser in Sappemeer, deze was bij aankomst van de brandweer al door de bewoners geblust. éénmaal moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand, dit bleek bij aankomst om een buitenbrand te gaan. De hoogwerker van Hoogezand is daarnaast nog ingezet bij een grote brand aan de Beneden Oosterdiep in Veendam. Woensdagochtend om 09.00 uur gaat een ploeg van de brandweer samen met de gemeente op pad om de smeulende resten te blussen en om te ruimen.