Acht jaar cel voor man die vrouw in de Groeve doodde

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft de man veroordeeld die in juni 2019 in de Groeve zijn echtgenote door verwurging om het leven bracht. De man is veroordeeld voor doodslag. Aan hem is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd van 8 jaar.


De man kwam tot zijn daad nadat zijn echtgenote hem te kennen had gegeven bij haar besluit te blijven dat zij hun relatie wilde beëindigen en hem zou verlaten. De rechtbank is, evenals de officier van justitie en de raadsman, van oordeel dat, gelet op het strafdossier en het onderzoek ter zitting, niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat de man planmatig of na kalm overleg heeft gehandeld. Hierdoor wordt de man van de primair ten laste gelegde moord vrijgesproken Het subsidiair ten laste gelegde, doodslag, acht de rechtbank wel wettig en overtuigend bewezen.