Scooterrijder op de vlucht, politie staakt achtervolging

Hoogezand – De politie heeft woensdagavond een achtervolging van een scooterrijder moeten afbreken omdat het te gevaarlijk werd voor omstanders. De achtervolging begon nadat de politie de scooterrijder wou controleren voor een algemene verkeerscontrole. De bestuurder ging er met een hoge snelheid vandoor over het fietspad langs het spoor naar de Brahmslaan in de richting van de Haydnlaan. Tijdens deze achtervolging moesten onder meer een vrouw met een hond opzij springen en een fietsende vrouw met kind kon nog net een aanrijding voorkomen.


Omdat de achtervolging te gevaarlijk werd, werd besloten deze te staken. Helaas voor de bestuurder werd het kenteken van de scooter genoteerd, waarna deze alsnog achterhaald kon worden. Hem zijn meerdere bekeuringen aangezegd.

De politie is opzoek naar de vrouw met hond en de fietsende vrouw met kind, hun wordt gevraagd om contact op te nemen met 0900-8844.