Cellencomplex Groningen gesloten na uitbraak corona

Het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen heeft sinds deze week te maken met coronabesmettingen onder medewerkers. Inmiddels zijn vier medewerkers positief getest op het coronavirus en een aantal medewerkers is nog in afwachting van de testuitslag. Tevens zitten tot nu toe ruim veertig medewerkers die werkzaam zijn bij het Team Arrestantentaken in quarantaine.

Het bron- en contactonderzoek is opgestart voor de besmette medewerkers door de GGD Groningen in afstemming met de bedrijfsarts van de politie Noord-Nederland. Aanwezige arrestanten zijn woensdagavond 7 oktober overgebracht naar andere cellencomplexen. Wij volgen voor medewerkers en arrestanten de richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM. Het cellencomplex in Groningen blijft tot nader order gesloten.