Automobilist belandt in het Eemskanaal nabij Lageland

Lageland – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Borgsloot nabij Lageland is zaterdagmorgen een voertuig te water geraakt. De automobilist kwam uit de richting van het Eemskanaal Zuidzijde en miste een bocht in de weg. De bestuurder werd gelanceerd over de dijk en belandde in het Eemskanaal.

De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen en aan land klimmen. Een ambulancemedewerker, die na de nachtdienst onderweg was naar huis, merkte de man op en verleende eerste hulp. Ondertussen waren alle hulpdiensten, waaronder een duikteam en de traumahelikopter, onderweg.

Duikers van de brandweer hebben de auto gecontroleerd op eventuele extra inzittenden, maar dat bleek niet het geval. De man is door de ambulance naar huis gebracht. Bergingsbedrijf Dallinga heeft het voertuig, die zwaar beschadigd is geraakt, uit het water getakeld.