Koninklijke Onderscheiding voor vijf brandweervrijwilligers Hoogezand

Arnold Blaauw, Eltjo Dijk, Michel Noordhof, Jan Rieks en Johan van der Velde hebben zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding overhandigd gekregen door burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. De Koninklijke Onderscheidingen worden normaal gesproken tijdens de jaarlijkse korpsbindingsavond opgespeld maar die kan door de coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan.

De burgemeester, teamleider Ingrid van Elst, en de ploegchef van de gedecoreerde gingen zaterdag bij de brandweermannen langs om hun de onderscheiding thuis uit te reiken.

Adriaan Hoogendoorn: “Ik feliciteer alle vijf brandweermannen van harte met hun Koninklijke Onderscheiding. Alle vijf vrijwilligers zijn langer dan 20 jaar actief als vrijwillige brandweerman. In die tijd hebben zij veel meegemaakt. Drie van hen waren betrokken bij een zeer ernstig incident dat zich in 2004 heeft voorgedaan. De koninklijke onderscheiding is dan ook meer dan verdiend. Jammer dat de uitreiking niet samen met hun collega’s kan, maar door bij de gedecoreerden thuis langs te gaan met de brandweerauto, proberen we er voor hen toch een bijzonder moment van te maken.”