XL-testlocatie in MartiniPlaza van start

De XL-testlocatie in MartiniPlaza in Groningen is vandaag van start gegaan. Deze testlocatie is bedoeld voor mensen uit het Noorden met klachten die passen bij het coronavirus. Bij de XL-testlocatie worden voornamelijk sneltesten gebruikt. Sneltesten helpen het coronavirus beter te bestrijden, omdat de uitslag snel bekend is. Hierdoor kan eerder bron- en contactonderzoek gedaan worden en is er nog beter zicht op het virus.

Teststraat
De teststraat is toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers. De teststraten zijn ingericht volgens de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De XL-teststraat zal bij gebleken behoefte zeven dagen per week open zijn van 07.00 tot 23.00 uur. Deze week wordt eerst op beperkte schaal gestart om ervaring op te doen en het proces te verbeteren. De XL-locatie in Groningen is de eerste XL-locaties in het land die de deuren heeft geopend.