Zeven Midden-Groningers krijgen Nederlandse nationaliteit

Woensdag 25 november 2020 hebben zeven inwoners van Midden-Groningen het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Tijdens de naturalisatieceremonie hebben ze de verklaring van verbondenheid afgelegd. Ze zijn afkomstig uit Eritrea, het Verenigd Koninkrijk, Syrië, Turkije en Duitsland.

Het gaat om de heer Amanueal Welday Tela, mevrouw Suzanne Beverly Frances Ferwerda-McGill, de heer Essam Tajedin en zijn twee minderjarige kinderen, de heer Serdar Türkoğlu en mevrouw Simona Horváthova.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Zeven inwoners met ieder hun eigen geschiedenis en die nu hun plek in ons land, in onze gemeente hebben gevonden. Mooi om met elkaar stil te staan bij de waarden van de Nederlandse samenleving. Ik wens hen alle goeds!”

De naturalisatieceremonie vindt in Midden-Groningen in beginsel elke maand plaats. Tijdens de ceremonie leggen mensen de verklaring van verbondenheid af en verkrijgen daarmee de Nederlandse nationaliteit.