Koninklijke Onderscheiding voor drie brandweervrijwilligers Slochteren

Jan Bouma, Albert Postma en Willem ten Have van brandweer Slochteren hebben zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding overhandigd gekregen door burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. De Koninklijke Onderscheidingen worden normaal gesproken tijdens de jaarlijkse korpsbindingsavond opgespeld maar die kan door de coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan.

Adriaan Hoogendoorn: “Ik feliciteer de brandweermannen van harte met hun Koninklijke Onderscheiding. Ze werken alle drie al tussen de 25 en 34 jaar werk als brandweervrijwilliger. Dat doen ze naast hun reguliere baan. Daar heb ik groot respect en waardering voor! Helaas kunnen we ook bij dit drietal, door corona, de onderscheidingen niet samen met hun collega’s uitreiken. Door bij hen thuis langs te gaan met de brandweerauto, proberen we er voor hen toch een bijzonder moment van te maken.”