Midden-Groningen opent Meldpunt gedupeerde ouders toeslagenaffaire

De gemeente Midden-Groningen gaat ouders helpen die getroffen zijn door de problemen rondom de kinderopvangtoeslag. Gedupeerde ouders kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor ondersteuning.

De Belastingdienst compenseert ouders die in de problemen zijn gekomen financieel. Naast die compensatie kan er behoefte zijn aan andere ondersteuning, zoals bijvoorbeeld bij schulden, gezondheidsproblemen, het vinden van werk, dagbesteding, gezinshulp of huisvesting. De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afgesproken dat gemeenten gedupeerde ouders hierbij gaan helpen.

Melden als gedupeerde
De Belastingdienst kan in verband met privacywet AVG geen gegevens van ouders aan de gemeente doorgeven. Daarom roept de gemeente Midden-Groningen de getroffen ouders op zich bij de gemeente te melden via meldpunttoeslagen@midden-groningen.nl.