Zonnepanelen voor verbetering financiële positie Voedselbank

Onlangs zijn zonnepanelen op het dak van de Voedselbank Midden-Groningen geplaatst. De zonnepanelen van APSolar uit Hoogezand zijn gesubsidieerd door de gemeente Midden-Groningen en de NAM. De gemeente Midden-Groningen en de NAM hopen zo de financiële positie van de Voedselbank te verbeteren.

In totaal zijn er 150 zonnepanelen geplaatst. Daarvoor heeft de Voedselbank een subsidie van 20.000 euro van de gemeente Midden-Groningen en 15.000 euro van de NAM ontvangen. Ook leverancier APSolar heeft een korting gegeven. De zonnepanelen leveren naar verwachting ongeveer 35.000 kWh energie, waarmee de energiekosten van de Voedselbank fors omlaag zullen gaan.

Goed voor minima en duurzaamheid
Wethouder Peter Verschuren (SP): “’Met de subsidie slaan we twee vliegen in één klap: we helpen de Voedselbank om financieel rond te komen en steunen daarmee de inwoners met een minimuminkomen, én we werken aan duurzaamheid. Heel mooi dat we dit samen met de NAM hebben kunnen regelen.’

Druk op begroting
Beno Munneke (voorzitter) van de Voedselbank is blij met de hulp van de gemeente en van de NAM: “Het is een hele uitdaging om al onze 1100 klanten uit ongeveer 450 huishoudens goed te kunnen helpen. Daarvoor zetten ruim 60 vrijwilligers zich 6 dagen per week in. De kosten van de huur van het pand en de energiekosten stijgen elk jaar. Alleen daarvoor betalen we ongeveer 25.000 euro. De zonnepanelen helpen ons enorm om de energiekosten te drukken. “