Lefier reikt sleutels uit van appartementen Stadshart

Directeur vastgoed van Lefier Pieter Witzenburg heeft maandagmiddag met behulp van een grote sleutel de sleutels overhandigd aan één van de nieuwe bewoners van de 38 net opgeleverde appartementen in het Stadshart in Hoogezand.

Pieter Witzenburg is blij met de oplevering van de appartementen: “Het centrum van Hoogezand verdient een mooie invulling. En dat hebben we samen met Geveke, Groninger Huis en de Reensche Compagnie gerealiseerd. Ik ben erg blij dat deze nieuwe wijk, in het hart van Hoogezand, een duurzaam en betaalbaar thuis gaat bieden aan de nieuwe bewoners.”

De 38 nieuwe appartementen zijn verdeeld over twee afzonderlijke appartementencomplexen. Eén daarvan is gelegen aan de Atlantakade en telt 3 woonlagen en 14 woningen. En het andere complex bevindt zich aan de Erasmusweg en heeft 5 woonlagen en 24 woningen. De appartementen beschikken over een ruime, lichte woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer met douche en een aparte toiletruimte.

Betaalbaar en duurzaam wonen voor jong en oud
De appartementen zijn geschikt voor ouderen en jonge gezinnen met maximaal één kind en hebben een huurprijs onder de sociale huurgrens. De appartementen zijn niet alleen betaalbaar, maar ook zeer energiezuinig, waardoor bewoners de maandelijkse energielasten ook heel laag kunnen houden. De appartementen zijn gebouwd volgens het bouwbesluit met een EPC van 0,4. Alle appartementen zijn uitgerust met een lucht warmtepomp en vloerverwarming. De woningen zijn ‘all electric’ (en dus gasloos) en voorzien van zonnepanelen, individueel per appartement aangesloten.

In het hart van Hoogezand
De nieuwe woonwijk Stadshart ligt dichtbij het bruisende centrum van Hoogezand, met alle voorzieningen op wandelafstand. Het grote overdekte winkelcentrum De Hooge Meeren grenst aan het Stadshart. In het Stadshart van Hoogezand komen uiteindelijk in totaal 300 nieuwe woningen, voor verschillende doelgroepen. Een mooie en zeer welkome aanvulling voor Hoogezand, op een locatie die jarenlang bekend stond als het duurste hondenuitlaatveld van het Noorden. In de eerste bouwfase worden 75 woningen gebouwd, waaronder de 38 appartementen van Lefier. Groninger Huis, de Reensche Compagnie en Geveke realiseren het andere aandeel: 20 grondgebonden huurwoningen en 17 appartementen.