Zwembad Westerbroek alsnog dicht

Zwemschool De Waterspin in Westerbroek moet alsnog de deuren sluiten. Eind februari had de gemeente Midden-Groningen aanvankelijk ingestemd met heropening voor zwemlessen omdat er sprake leek van een buitenzwembad: de lange zijwand en een aantal dakkoepels waren verwijderd. Buitenzwembaden mogen onder voorwaarden open zijn. De eigenaar had daarnaast aanvullende gedragsmaatregelen ingevoerd voor ouders, kinderen en instructeur.

Bij nadere bestudering van de regels is gebleken dat het zwembad ondanks de gerealiseerde aanpassingen toch niet voldoet aan de criteria van een buitenbad. Dit betekent dat het zwembad ondanks de aanpassingen en de aanvullende gedragsregels als binnenbad moet worden beschouwd, en deze moeten volgens de landelijke regels gesloten blijven.

Er is contact geweest met de eigenaar en de gemeente heeft hem excuses aangeboden voor de ontstane onduidelijkheid. Hij heeft begrijpelijk en te goeder trouw willen zoeken naar een oplossing om kinderen in de gemeente in deze lastige tijd toch zwemlessen te kunnen aanbieden en voor zichzelf als ondernemer.