VVD grootste partij bij tweede kamer verkiezingen in Midden-Groningen

De VVD is de grootste partij in Midden-Groningen, gevolgd door de PVV. De partij van Mark Rutte kreeg 17,1 procent van de stemmen. Er is sprake van een wisseling van de wacht in Midden-Groningen. Bij de vorige verkiezingen in 2017 was de SP nog het grootst met 17,7 procent van de stemmen. Destijds haalde VVD 14,5 procent van de stemmen. Bij de vorige verkiezingen bestond de gemeente Midden-Groningen nog niet in de huidige vorm. Daarom zijn de huidige resultaten vergeleken met die van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. De opkomst in Midden-Groningen is dit jaar lager dan bij de vorige verkiezingen: 73,1 procent van de inwoners die mogen stemmen, heeft dat ook gedaan. In 2017 ging nog 78,2 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus.