Wethouder Peter Verschuren geeft startsein E-Waste Race 2021

Van maandag 29 maart tot 22 april strijden tien basisscholen in de gemeente Midden-Groningen en gemeente Veendam tegen elkaar tijdens de E-waste Race 2021. Wethouder Peter Verschuren gaf op maandag 22 maart het startsein op het schoolplein van basisschool De Achtbaan in Hoogezand.

Strijd om afval
De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de gemeente Midden-Groningen en Veendam om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen. Tijdens de E-waste race verzamelen de scholieren elektronisch afval in de buurt, bij familie en vrienden. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met alle geldende corona maatregelen. De school scoort punten met al het afval wat ze hebben ingezameld. De winnaar wint een schoolreis.

Deelnemende scholen
De deelnemende scholen in de gemeente Midden-Groningen zijn: O.B.S. De Tandem in Zuidbroek, Het Galjoen in Hoogezand, OBS ’t Heidemeer in Sappemeer, De Ster in Harkstede, OBS De Achtbaan in Hoogezand, GBS De Wiekslag in Schildwolde, St. Antoniusschool in Sappemeer en OBS de Springplank in Siddeburen.

Samenwerking Virol, Weee Nederland en gemeenten
Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over recyclen met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen over het inzamelen van elektronisch afval. Zo wordt het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!