Startsein gegeven voor de tweede fase Atlantaborg

Op woensdag 7 april om 11.30 uur heeft wethouder Jan Jakob Boersma samen met de heer Herman van der Til, bestuursvoorzitter van de Reensche Compagnie en de heer Harry Leggedoor, algemeen directeur van Geveke Bouw & Ontwikkeling, het startsein gegeven voor de tweede fase van de bouw van nieuwe huurappartementen in het project Atlantaborg. Deze fase bestaat uit 30 huurappartementen en is een vervolg op fase I waarin in juni van dit jaar 46 appartementen worden opgeleverd.

Ook huurders vanaf 35 jaar
De appartementen in Atlantaborg II zijn in eerste instantie bedoeld voor huurders vanaf 45 jaar en ouder, maar gelet op de grote vraag aan woonruimte heeft het bestuur van de Reensche Compagnie besloten ook woningzoekenden vanaf 35 jaar toe te laten. Hiervoor is gekozen omdat uit diverse gesprekken met potentiële huurders is gebleken dat er in de gemeente Midden-Groningen grote woningnood is voor alle generaties. Wethouder Jan Jakob Boersma: “ik ben blij met de bouw van de Atlantaborg, zowel de eerste, als deze fase. Door een variatie in leeftijdsgrens in te stellen, ontstaat er een mooie mix van verschillende huurders en kunnen we met alle deelnemende organisaties een bijdrage leveren aan de vraag op de woningmarkt.”

Atlantaborg, fase I en II
Atlantaborg maakt onderdeel uit van het totale project Stadshart in het centrum van Hoogezand. De nu te bouwen appartementen maken onderdeel uit van het project Atlantaborg dat in totaal uit 76 appartementen bestaat. Het vormt het een na laatste nieuwbouw-project in het Stadshart dat ten zuiden van het spoor in Hoogezand komt.