Midden-Groningen ontvangt 11 miljoen uit het Volkshuisvestingsfonds

Midden-Groningen krijgt een financiële bijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds om woningen te verbeteren en verduurzamen. Het kabinet heeft besloten om hiervoor 11 miljoen beschikbaar te stellen. De gemeente had in mei een aanvraag gedaan voor het Volkshuisvestingsfonds. Deze aanvraag richt zich op kwaliteitsverbetering, verduurzamen en herstructurering van Noorderpark, Spoorstraat-Kieldiep en Gorecht in Hoogezand.

Aanvraag Hoogezand
De aanvraag voor Hoogezand gaat over ruim 700 koop- en huurwoningen. De aanpak richt zich vooral op verbeteren en verduurzamen van woningen en hun directe woonomgeving.

Wethouder José van Schie: “Ik ben heel blij dat onze aanvraag is gehonoreerd. Hiermee kunnen we investeren in de woonkwaliteit, leefomgeving en de verduurzaming van deze wijken in Hoogezand. En bieden we de bewoners een betere leefomgeving met toekomstperspectief waar het fijn is om te wonen”.

De belangstelling voor een bijdrage uit het Volkshuisvestings-fonds is groot. Niet alle aanvragen zijn toegekend. Dit betreft onder andere de aanvraag van de regio Oost-Groningen. Dat betekent dat Midden-Groningen niet voortvarend aan de slag kan in Muntendam.