Veteranen ontvangen herdenkingsmunt Midden-Groningen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vanmiddag een herdenkingsmunt overhandigd aan de oudste veteraan van Midden-Groningen, de heer Van der Tuuk (101 jaar) en aan de jongste veteraan, de heer De Weert (19 jaar). Het Veteranenfestival Midden-Groningen kon ook dit jaar helaas niet doorgaan vanwege corona. Daarom krijgen alle veteranen van Midden-Groningen dit jaar een herdenkingsmunt die speciaal voor de veteranen van Midden-Groningen is gemaakt. De munt staat voor de verbondenheid van de veteranen van Midden-Groningen en is een initiatief van het Veteranencomité Midden-Groningen.

Veteranencomité
Afgelopen donderdagavond reikte de burgemeester de herdenkingsmunt uit aan het Veteranencomité van Midden-Groningen. Het comité bestaat uit: Maarten Rietveldt (voorzitter), Roger Snijders, Terry Oomen, Hinri Mast, Geanne Kruize en Wilfred Limberger.

Veteranen hart onder de riem
Burgemeester Hoogendoorn: “Ik ben de veteranen zeer dankbaar voor hun inzet voor vrede en veiligheid in de wereld. Die waardering breng ik tot uiting door de overhandiging van de herdenkingsmunten. Afgelopen week heb ik ook een brief gestuurd naar alle veteranen van onze gemeente om hen een hart onder de riem te steken. De gebeurtenissen in Afghanistan roepen bij sommige veteranen herinneringen en gevoelens op. Ik wil ze laten weten dat ik dat zie en begrijp en heb hen gewezen op de mogelijkheden om hulp te krijgen of om hun verhaal kwijt te kunnen.”

Herdenkingsmunt en witte anjer
Komende week gaat het Veteranencomité van Midden-Groningen langs alle 255 veteranen van de gemeente om hen de herdenkingsmunt en een witte anjer te geven als dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid vroeger en soms ook nog nu.