Naturalisatieceremonie in het Huis van Cultuur en Bestuur

Op woensdag 27 oktober hebben verschillende inwoners van Midden-Groningen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Het gaat om de heer Ahmed Al Saloum, mevrouw Abara Khouloud en haar beide kinderen, de heer Mohammed Fouad Kabas, samen met zijn minderjarige zoon, de heer Ahmad Al Mesatet en zijn 2 kinderen, allen afkomstig uit Syrië, mevrouw Aline Nyabihogo samen met haar 3 minderjarige kinderen, afkomstig uit Zaïre, en de heer Kiflom Ganfur Haile, samen met zijn 2 kinderen, afkomstig uit Eritrea.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Het is een fijn moment om als burgervader deze inwoners van Midden-Groningen als nieuwe Nederlanders welkom te mogen heten. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis (met vreugde en verdriet) mee. Achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst.”