Historische gevelsteen krijgt nieuwe plek in Zuidbroek

Een keramieken gevelsteen uit 1950 heeft een mooie nieuwe plek gekregen aan de gevel van het appartementencomplex van Groninger Huis op de hoek van de Spoorstraat en Pijpstraat in Zuidbroek. De historische steen werd in 1950 bevestigd aan de gevel van de woningen aan de Wilhelminalaan. Bij de sloop van die woningen is de gevelsteen bewaard door Groninger Huis. En nu krijgt de steen weer een mooie nieuwe plek aan de gevel.

Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis, en José van Schie, wethouder van de gemeente Midden-Groningen, onthulden vandaag de historische steen. Dankzij de inzet van de stichting Behoud karakteristieke dorpsgezichten Menterwolde krijgt de gevelsteen een mooie nieuwe plek. Onder de gevelsteen is een toelichting te lezen over de herkomst van de steen.