Start bouw openbare basisschool De Meent

Op donderdag 18 november is de nieuwbouw van Openbare basisschool De Meent in Schildwolde feestelijk gevierd door de leerlingen van de school. Wethouder Erik Drenth en Marieke Andreae, bestuurder van Scholengroep OPRON hebben, op locatie van de tijdelijke huisvesting in Slochteren, samen de officiële handeling voor de start van de bouw van Obs De Meent verricht. Daarnaast hebben ze Buursema Bouw uit Erm succes gewenst met de uitvoering. Als onderdeel van de handeling hebben de leerlingen een leuke attentie gekregen.

Scholengroep OPRON bouwt deze school als onderdeel van het Scholenprogramma Midden-Groningen. In het kader van de huidige Coronamaatregelen is de handeling buiten verricht bij de tijdelijke huisvesting van de school in Slochteren, met de leerlingen in de hoofdrol. In de school is ook ruimte opgenomen voor kinderopvang. De kinderopvang wordt verzorgd door KidsFirst.

In eerste instantie zou de school bouwkundig worden versterkt. Nadat de gemeente in december 2019 de verantwoordelijkheid voor de versterkingsopgave heeft overgenomen, is dit plan opnieuw bekeken. Uit onderzoek bleek, dat nieuwbouw voor de school voor de lange termijn een betere onderwijsvoorziening oplevert voor Schildwolde. Scholengroep OPRON is daarna slagvaardig gebleken en heeft in zeer korte tijd het plan voor de nieuwbouw ontwikkeld. De verwachting is dat de school in de meivakantie 2022 wordt opgeleverd en in gebruik genomen kan worden.