Twee jonge sporters Midden-Groningen gehuldigd

Twee jonge sporters uit Midden-Groningen zijn vanmiddag in het zonnetje gezet door Burgemeester Adriaan Hoogendoorn voor hun bijzondere sportieve prestaties: Charlotte Doddema werd Nederlands kampioen BMX en Teun Schuiten werd Nederlands kampioen Karate. In het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand ontvingen ze een cadeautje en bloemen.

Charlotte Doddema
Charlotte Doddema, 10 jaar uit Noordbroek, kreeg vanmiddag om 4 uur een cadeau en bloemen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn voor haar prestaties bij het NK BMX. Daar werd ze op 11 september in Nijkerk Nederlands kampioen. Ze fietste daar met elf meisjes. Ze heeft alle rondes gewonnen.
Charlotte was vijf jaar toen zij met BMX begon. In 2019 heeft ze haar eerste Nederlands kampioenschap behaald. Dit deed zij zowel bij Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) als bij de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF). Ook vorig jaar en dit jaar heeft ze het Nederlands Kampioenschap behaald bij zowel de KNWU als de NFF. Charlotte is lid van de Fivelcrossers uit Appingedam.

Teun Schuiten
Om 5 uur was het de beurt aan Teun Schuiten, 14 jaar uit Schildwolde. Ook hij kreeg een cadeau en bloemen voor zijn sportieve prestatie. Hij heeft zaterdag 13 november het Open NK Karate in Sommelsdijk gewonnen. Teun Schuiten deed samen met vijf andere vechters van Dojo Kyôchô Delfzijl mee. Zelf deed hij mee in de categorie vechten 12-13 jaar tot 50 kg. Er deden 20 karateka’s mee in zijn poule. De wedstrijdregels laat normaal maximaal 16 vechters toe. Hierdoor moest hij eerst nog een extra wedstrijd (voorronde) vechten om deel te mogen nemen.
Teun is begonnen met karate toen hij bijna 6 werd. Hij was ook net gestart met volleybal en kon dat de eerste twee en half jaar nog wel combineren. Toen hij 9 jaar was, heeft hij toch de keus gemaakt om alleen verder te gaan met karate.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik ben trots op beide jonge sporters uit onze gemeente. Mooi om te zien hoe deze jonge sporters zichzelf ambitieuze doelen stellen en daar helemaal voor gaan. Plezier en ambitie gaan bij hen heel goed samen. En die combinatie brengt je verder.”