Tweede ronde succesvolle isolatieactie Midden-Groningen van start

Ruim 5000 huiseigenaren in Midden-Groningen ontvangen in februari het aanbod mee te doen aan een collectieve isolatieactie. Daarmee start de tweede ronde van de campagne die uitgevoerd wordt door het Regionale Energieloket op verzoek van de gemeente. De eerste ronde in november vorig jaar leverde op dat er bijna 700 offertes opgevraagd zijn, er meer dan 130 opdrachten verstrekt zijn en nog ruim 300 adviesgesprekken gepland staan.

‘Een mooi resultaat’, volgens wethouder Peter Verschuren. ‘Veel mensen denken na over isolatiemaatregelen, zeker nu de gasprijs zo gestegen is, maar hikken ertegen aan omdat ze moeilijk een keuze kunnen maken uit de verschillende aanbieders. Het onafhankelijke Energieloket werkt samen met bedrijven die aan strenge voorwaarden voldoen. Daardoor zijn kwaliteit, service en garantie gewaarborgd en dat maakt het voor mensen gemakkelijker om de stap te zetten naar beter isoleren.’

Huiseigenaren ontvangen per post een uitnodiging voor een gratis online informatieavond over de isolatieactie. Meer informatie over de actie en aanmelden voor de informatieavond kan via de website van het Regionaal Energieloket (https://regionaalenergieloket.nl/midden-groningen).